Meetinstallaties

Goed inzicht krijgen in uw energieverbruik

Meetinstallaties

Wij maken het u gemakkelijk!

Om goed inzicht te krijgen in uw energieverbruik heeft u een betrouwbare meetinstallatie nodig. Vaak zijn dit slimme meters die op afstand uit te lezen zijn en waarmee u realtime inzicht heeft in uw energieverbruik. Dit geldt overigens niet alleen voor elektriciteit, maar voor alle nutsvoorzieningen. Denkt u aan gas, water, warmte en koude. Heeft u meerdere locaties, dan is inzicht in het energieverbruik per locatie een must. Alleen dan kunt u zien waar u energie kunt besparen. ECE werkt nauw samen met haar zusterbedrijf JtB en kan deze slimme meters voor u installeren, ijken of keuren. Op die manier is het mogelijk om inzicht te krijgen in uw totale energieverbruik, maar ook in het verbruik per locatie.

Wij hebben hiervoor een speciale webportal ontwikkeld. Deze geeft u realtime inzicht in uw energieverbruik. Wij hebben een portal voor consumenten, maar ook een eigen omgeving voor zakelijke gebruikers . In deze webportal kunt u ook aangeven of u maandelijks rapportages wilt ontvangen van het energieverbruik. Deze rapportages geven u op een heldere en overzichtelijke manier weer wat het verbruik van de afgelopen maand/periode is geweest. 

Meten, weten, sturen

Met onze slimme tussenmeters heeft u inzicht in uw energieverbruik. Exact en specifiek. Per gebouw, ruimte of zelfs per gebruiker. Daarmee wordt sturen en bijsturen voor u heel bereikbaar en eenvoudig. U als verbruiker kunt door de slimme meter meer inzicht krijgen in uw energieverbruik. Dit leidt dan weer tot bewustwording en vervolgens tot een lager gebruik. Verder kunt u de eindafrekening beter inschatten door een tussentijdse inzage in uw energieverbruik.

De juiste tussenmeters

De juiste tussenmeters op de juiste plaatsen geven u de juiste antwoorden. U heeft net als ieder ander bedrijf een wettelijk verplichte hoofdmeting. Deze geeft u enkel inzicht in uw totale energiegebruik. Door de plaatsing van tussenmeters krijgt u meer inzicht, helder en volledig inzicht. Wilt u duurzaam ondernemen en echt besparen? Dan hebt u onze tussenmeters nodig!

Met de juiste meters is er een koppeling mogelijk met bijvoorbeeld zonnepanelen. Door deze aan te sluiten op de slimme meter ontstaat er een beter inzicht in de (positieve) financiële gevolgen van het opwekken van energie.

Toepassingen

ECE | Energie Controle Europa B.V. biedt slimme meetoplossingen voor elektriciteit, gas, water, warmte en koude. Hiernaast treft u enkele toepassingen waar wij werkzaam zijn. 

Bekijk alle toepassingen >

Appartementen- complex

Lees meer

Bedrijfsverzamel- gebouwen

Lees meer

Recreatie

Lees meer

Winkelcentra

Lees meer

Onze werkwijze

Kennismaken
Nadat ons contact is gelegd, en dat kan op allerlei manieren, maken wij eerst een afspraak om met elkaar te praten over wat uw wensen en behoeften zijn op het gebied van meetinstallaties, energiemanagement en energievoorziening. Wat is uw bedoeling? Wat wilt u bereiken? In dit gesprek leggen wij ook uit wat onze mogelijkheden zijn.

Schouw op locatie
Als uit het gesprek blijkt dat uw wensen overeenkomen met wat wij u te bieden hebben gaan we uw pand(en) schouwen. Dit houdt in dat we nauwkeurig gaan kijken wat u nodig hebt aan bijvoorbeeld slimme meters om een goed en betrouwbaar inzicht te krijgen in uw energieverbruik.

Offerte
We gaan een voorstel voor u maken op basis van een op maat gesneden vrijblijvende offerte. Hierin vermelden we duidelijk welke materialen u moet hebben en welke werkzaamheden wij verrichten om deze materialen te plaatsen. Ook vermelden we in deze offerte wat u van ons kunt verwachten met betrekking tot uw persoonlijke webportal waarin u realtime kunt zien wat uw verbruik is.

Installatie
Als u akkoord gaat met onze offerte maken we een definitieve afspraak voor plaatsing van alle materialen zodat u binnen een paar werkdagen gebruik kunt maken van ons energiemanagement systeem.

Wij werken voor:

Waarom ECE?