Energieverbruik

Goed inzicht krijgen in uw energieverbruik

Energieverbruik

Wij maken het u gemakkelijk!

De hoogte van het energieverbruik (gas- en stroomverbruik) is van een groot aantal factoren afhankelijk: grootte en ligging van uw pand, aantal bewoners, gedrag, wijze van verwarming en mate van isolatie. Om de hoogte van het verbruik te kunnen bepalen moet u het verbruik inzichtelijk maken.

Om goed inzicht te krijgen in uw energieverbruik heeft u een betrouwbare meetinstallatie nodig. Vaak zijn dit slimme meters die op afstand uit te lezen zijn en waarmee u realtime inzicht heeft in uw energieverbruik. Dit geldt overigens niet alleen voor elektriciteit, maar voor alle nutsvoorzieningen. Denkt u aan gas, water, warmte en koude

Meerdere locaties?

Heeft u meerdere locaties, dan is inzicht in het energieverbruik per locatie een must. Alleen dan kunt u zien waar u energie kunt besparen. ECE werkt nauw samen met haar zusterbedrijf JtB en kan deze slimme meters voor u installeren, ijken of keuren. Op die manier is het mogelijk om inzicht te krijgen in uw totale energieverbruik, maar ook in het verbruik per locatie.

Near realtime inzicht!

ECE heeft hiervoor een eigen webportal ontwikkeld. Deze geeft u near realtime inzicht in uw energieverbruik. Deze webportal wordt volledig op maat volgens uw wensen ingericht. U kunt bijvoorbeeld aangeven of u maandelijkse rapportages wilt ontvangen van het verbruik. Maar ook bestaat de mogelijkheid om al uw technische tekeningen van uw pand in het webportal op te slaan, aan te geven hoeveel bewoners er zijn of wat de totale oppervlakte van uw pand is. Kortom, in één oogopslag alle relevante gegevens bij de hand.

Toepassingen

ECE | Energie Controle Europa B.V. biedt slimme meetoplossingen voor elektriciteit, gas, water, warmte en koude. Hiernaast treft u enkele toepassingen waar wij werkzaam zijn. 

Bekijk alle toepassingen >

Appartementen- complex

Lees meer

Bedrijfsverzamel- gebouwen

Lees meer

Recreatie

Lees meer

Winkelcentra

Lees meer

Onze werkwijze

Kennismaken
Nadat ons contact is gelegd, en dat kan op allerlei manieren, maken wij eerst een afspraak om met elkaar te praten over wat uw wensen en behoeften zijn op het gebied van meetinstallaties, energiemanagement en energievoorziening. Wat is uw bedoeling? Wat wilt u bereiken? In dit gesprek leggen wij ook uit wat onze mogelijkheden zijn.

Schouw op locatie
Als uit het gesprek blijkt dat uw wensen overeenkomen met wat wij u te bieden hebben gaan we uw pand(en) schouwen. Dit houdt in dat we nauwkeurig gaan kijken wat u nodig hebt aan bijvoorbeeld slimme meters om een goed en betrouwbaar inzicht te krijgen in uw energieverbruik.

Offerte
We gaan een voorstel voor u maken op basis van een op maat gesneden vrijblijvende offerte. Hierin vermelden we duidelijk welke materialen u moet hebben en welke werkzaamheden wij verrichten om deze materialen te plaatsen. Ook vermelden we in deze offerte wat u van ons kunt verwachten met betrekking tot uw persoonlijke webportal waarin u realtime kunt zien wat uw verbruik is.

Installatie
Als u akkoord gaat met onze offerte maken we een definitieve afspraak voor plaatsing van alle materialen zodat u binnen een paar werkdagen gebruik kunt maken van ons energiemanagement systeem.

Wij werken voor:

Waarom ECE?