Energiemanagement

Goed inzicht krijgen in uw energieverbruik

Energiemanagement

Wij maken het u gemakkelijk!

Energiemanagement omvat simpel gezegd alle activiteiten die een bedrijf ontplooit om de energiehuishouding van een gebouw zo efficiënt mogelijk te houden. Dit met het oog op het kostenbesparende effect (kosten efficiënt), maar ook vanwege de optimale energieprestatie (energie efficiënt).

Energiebesparingsplicht

We kennen in Nederland de energiebesparingsplicht. Verbruikt u op jaarbasis meer dan 50.000 KwH elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 aardgas of aardgasequivalent dan bent u verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Per 1 juli 2019 is de Wet Milieubeheer uitgebreid. Vanaf 1 juli 2019 bent u verplicht te rapporteren welke energiebesparende maatregelen u hebt genomen.

Energiemanagement toepassen:

  • Start met energiemeting met behulp van onze slimme energiemeters
  • Start met energiemonitoring met behulp van onze webportal
  • Optimaliseer naar aanleiding van de resultaten

Goed energiemanagement in samenwerking met ECE voorkomt stijgende energiekosten, gaat onnodig gebruik tegen en vergroot de energieprestatie.

Toepassingen

ECE | Energie Controle Europa B.V. biedt slimme meetoplossingen voor elektriciteit, gas, water, warmte en koude. Hiernaast treft u enkele toepassingen waar wij werkzaam zijn. 

Bekijk alle toepassingen >

Appartementen- complex

Lees meer

Bedrijfsverzamel- gebouwen

Lees meer

Recreatie

Lees meer

Winkelcentra

Lees meer

Onze werkwijze

Kennismaken
Nadat ons contact is gelegd, en dat kan op allerlei manieren, maken wij eerst een afspraak om met elkaar te praten over wat uw wensen en behoeften zijn op het gebied van meetinstallaties, energiemanagement en energievoorziening. Wat is uw bedoeling? Wat wilt u bereiken? In dit gesprek leggen wij ook uit wat onze mogelijkheden zijn.

Schouw op locatie
Als uit het gesprek blijkt dat uw wensen overeenkomen met wat wij u te bieden hebben gaan we uw pand(en) schouwen. Dit houdt in dat we nauwkeurig gaan kijken wat u nodig hebt aan bijvoorbeeld slimme meters om een goed en betrouwbaar inzicht te krijgen in uw energieverbruik.

Offerte
We gaan een voorstel voor u maken op basis van een op maat gesneden vrijblijvende offerte. Hierin vermelden we duidelijk welke materialen u moet hebben en welke werkzaamheden wij verrichten om deze materialen te plaatsen. Ook vermelden we in deze offerte wat u van ons kunt verwachten met betrekking tot uw persoonlijke webportal waarin u realtime kunt zien wat uw verbruik is.

Installatie
Als u akkoord gaat met onze offerte maken we een definitieve afspraak voor plaatsing van alle materialen zodat u binnen een paar werkdagen gebruik kunt maken van ons energiemanagement systeem.

Wij werken voor:

Waarom ECE?